הסיבות הנפוצות ביותר לבעיות דיאטה הן:
אכילה מרובה מדי ולעתים קרובות מדי, לא מספיק פעילות גופנית והרגלי אכילה רעים.
כדי לשמור על התיאבון שלך אתה צריך לשמור על תזונה נכונה ולקחת את הכמות הנכונה של מזון.
מאמר זה יעזור לך על ידי מתן כמה עצות מועילות כיצד לעשות זאת.
הצעד הראשון בשמירה על תזונה נכונה הוא הימנעות מג'אנק פוד.
חשוב להכיר את המאכלים הנכונים שטובים לך וגם את המאכלים הנכונים שרעים לך.
הרשימה הבאה תעזור לכם לגלות אילו מזונות טובים עבורכם ואילו רעים עבורכם.
כולנו יודעים שאנחנו צריכים לאכול תזונה נכונה
אבל איך נדע מהי תזונה נכונה?
מערכת העיכול האנושית היא המורכבת ביותר מכל היצורים החיים.
-הוא מורכב ממספר איברים ומערכות הפועלים יחד לעיכול מזון.
מערכת העיכול מורכבת מהפה, הקיבה, המעי הדק והמעי הגס. לפה שני תפקידים עיקריים:
אכילה ולעיסת מזון. לקיבה שלושה תפקידים עיקריים:
עיכול, ספיגה והובלה של חומרי הזנה מהפה לאיברים אחרים בגוף.
למעי הדק שלושה תפקידים עיקריים: עיכול,
ספיגה והובלה של חומרי הזנה מאיברים אחרים בגוף אל המעי הגס.
לבסוף, למעי הגס יש ארבעה תפקידים עיקריים:
עיכול, ספיגה, סילוק והובלה של חומרי פסולת מחלק אחד של גופנו לחלק אחר על מנת
למנוע מהם לסתום את גופנו עם מה שנקרא חיידקים או טפילים "רעים".
מהן הדיאטות הנפוצות ביותר?
המוח האנושי אינו מעבד מידע באותו אופן כמו מכונות.
לכן, חיוני שתהיה מערכת שיכולה לקרוא ולהבין את הנתונים שמספק המוח שלנו.
הדיאטות הנפוצות ביותר אינן אלו ששמעת עליהן.
הם יותר דומים לאלה שאתה אפילו לא יודע על קיומם.
הדיאטות הנפוצות הן:
1. דיאטה דלת פחמימות
2. דיאטה דלת שומן
3. תזונה טבעונית
4. דיאטת פליאו
5. תזונה קטוגנית
הקפדה על הסדר של הארוחות בשמירה תזונה נכונה
נוכחות של תזונה בריאה חשובה מאוד כדי לשמור על בריאות תקינה.
לא רק כמות האוכל חשובה אלא האיכות.
ישנן דרכים רבות שבהן נוכל להבטיח כי אנו מקבלים את הכמות
הנדרשת של חומרים מזינים וויטמינים בזמן האכילה.
דרך אחת היא נטילת תוספים
ואחרת היא לאכול מזונות מסוימים לפי ערכם התזונתי.
ארוחה טובה מורכבת ממרכיבים שונים, ביניהם חלבונים, פחמימות, שומנים וסוכרים.
רכיבים אלו ממלאים תפקידים שונים בגופנו.
לדוגמה, פחמימות משמשות לייצור אנרגיה ושומנים לאגירת מאגרי אנרגיה בגופנו.
חלבון מסייע בתיקון רקמות פגועות בגופנו או בשלבי גדילה של ילדים או מבוגרים (למשל בזמן הריון).
מקורות המזון הטובים ביותר לחלבון כוללים בשר, דגים, מוצרי חלב (חלב, גבינה), ביצים, אגוזים