תחליף לקורנפלור הוא אופציה שימושית לאפייה ללא גלוטן. קמח תירס מופק מגרעין התירס ומכיל מספר ויטמינים ומינרלים,
כולל ברזל, אשלגן, תיאמין וויטמין B6. הוא גם מקור טוב לסיבים ודל בסוכר ופחמימות. יש מקום לקמח תירס במתכונים, ותחליפים מתנהגים בדומה לקמח תירס, ומתווספים למתכון בהדרגה.
קמח לכל מטרה תחליף לקורנפלור
יש מגוון חלופות קמח לקמח תירס. חלקם מתאימים יותר לאפייה, בעוד שאחרים מתאימים יותר לטיגון עמוק ולעיבוי. עם זאת, עליך לשקול את הצרכים התזונתיים שלך לפני המעבר לתחליף קמח תירס. חלקם מכילים גלוטן, לכן כדאי להשתמש בקמחים אלו בפרופורציות מתאימות.
קליפת פסיליום וקמח תפוחי אדמה הם שני תחליפים נהדרים לקמח תירס. שניהם מקורות עשירים לסיבים מסיסים ויעיבו מנה. עם זאת, כדאי להימנע מחימום פקעות אלו זמן רב מדי מכיוון שהם יתפרקו. בנוסף, הוא ישנה את המרקם והטעם של המנה, מה שעלול לגרום לה להיות סמיך מדי.
בנוסף לקמח תירס אפשר להשתמש גם בקמח מלא. הוא בריא יותר מקמח לבן ויש לו טעם מאלטי מובהק. אתה יכול גם להחליף כמות דומה של קמח לכל מטרה בקמח תירס. לקמחים שונים יש מטרות שונות, אך באופן כללי, קמח לכל מטרה הוא תחליף יעיל לקמח תירס.
קל למצוא קמח לכל מטרה בחנויות. הוא עשוי מגרגרי חיטה לאחר שהסירו את המעיל החום שלהם. צבעו לבן, ומהווה בחירה מצוינת לאפייה ועיבוי תבשילים על בסיס נוזלים. לעומת זאת, בהשוואה לקמח תירס, הוא יכול להפוך את הבלילה לעיסה.
קמח קסאווה
קמח קסאווה הוא תחליף מצוין לקמח תירס מכיוון שהוא עשיר בסיבים תזונתיים, שיכולים לרסן את התיאבון. הוא מכיל גם ויטמינים ומינרלים. הוא רב תכליתי וניתן להשתמש בו באפייה ועיבוי מזון. טעמו דומה לעמילן תירס, אך הוא פחות טעים ומהווה תחליף טוב יותר לקשרים מלאכותיים. ניתן גם להחליף אותו בגלוטן חיטה במתכונים רבים.
קמח קסאווה הוא עמילן המופק משורש הקסאווה. בניגוד לקמח תירס, קמח קסאווה נטול גלוטן ויכול לעבות מזון ללא גלוטן. עם זאת, הוא הרבה יותר כבד מקמחים אחרים ועלול לגרום למרקם צפוף למנות מסוימות.
חלופה נוספת לקמח קסאווה היא קמח שקדים, שמקורו בשקדים טחונים. למרות שהוא מתאים לאפייה, הוא לא מומלץ לעיבוי ולטיגון. עם זאת, יש לו טעם שקדים ייחודי, שעובד היטב לאפייה מתוקה. כמו כן, הוא דל בקלוריות ונטול גלוטן. לקמח שקדים טעם מעט אגוזי, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת למוצר חלק ולח יותר.
כחלופה נטולת גלוטן לקמח תירס, קמח קסאווה הוא גם בחירה מצוינת לאפייה. תכולת העמילן שלו ותכולת הפחמימות הנמוכה הופכים אותו לאופציה בריאה למתכונים רבים. אמנם אין לו את אותו מרקם כמו קמח תירס, אבל הוא זול וזמין. בנוסף, קמח קסאווה טוב לבריאות המעיים.
אבקת שורש החץ
תחליף לקורנפלור ניתן להשתמש באבקת שורש החץ במתכונים רבים במקום קורנפלור, כולל מוצרי מאפה. בשילוב עם נוזל קר, שורש החץ יסמיך את התערובת ויצור פעולת קשירה הדומה לקמח או עמילן. ניתן להשתמש בו גם במקום קמח חיטה באפייה ללא גלוטן. הוא מייצר פירור אוורירי נטול גלוטן ובעל טעם עדין.
Arrowroot הוא גם חומר מעבה מצוין לרטבים, מרקים ומילוי פירות. זה עובד היטב גם במוצרי מאפה, מה שהופך אותם לקלים יותר ופחות צפופים. זוהי אלטרנטיבה מצוינת לעמילן תירס. לרוב, ניתן להשתמש בו כמו עמילן תירס ואינו קשור ל-GMO.
אבקת גלוקומנן היא תחליף קורנפלור פופולרי נוסף. הוא אינו מזין כמו שורש החץ אך משמש כחומר עיבוי במתכונים רבים. ניתן לערבב עם מרכיבים אחרים ומים כדי ליצור עקביות סמיכה. הכמות הדרושה תלויה בעובי הרצוי. קליפת פסיליום היא גם חומר מעבה טוב ונטול מוצרי חלב, תירס וסויה. זה לא משנה את הטעם של המנה והוא ידידותי לטבעונים.
אבקת שורש החץ היא תחליף ללא גלוטן וללא חלב לקורנפלור. ניתן להשתמש בו במתכונים מתוקים ומלוחים כאחד. זה יכול אפילו להוסיף מרקם פריך לבשרים או לפשטידות. זה גם מרכיב שימושי בטיפוח העור וטיפוח השיער.
עמילן תפוחי אדמה
אם אתם מחפשים תחליף בריא ונטול גלוטן לקמח תירס, עמילן תפוחי אדמה הוא אופציה מצוינת. זו אבקה לבנה בהירה שמופקת מתפוחי אדמה מרוסקים. אתה יכול להשתמש בו במתכונים שבהם עמילן התירס יהיה סמיך מדי, כגון מרקים ורטבים עיבוי. עמילן תפוחי אדמה הוא גם מתוק, מה שהופך אותו לבחירה טובה לקינוחים.
מחקר אחד מצא כי האכלה של חולדות בעמילן תפוחי אדמה שיפרה את מיקרוביוטת המעיים שלהן, והפחיתה דיסביוזה ואובדן חיידקים מועילים במעי. זה גם שיפר את תפקוד המחסום של המעי ועזר לשפר הומאוסטזיס של גלוקוז. תוצאות דומות נמצאו במחקרים אחרים.
עמילן תפוחי אדמה משמש בדרך כלל במרקים ותבשילים. זה גם עוזר לעבות לחמים ורטבים. ניתן להוסיף אותו גם לנוזלים חמים במתכונים, כמו גמבו, חמין או קארי. לאפייה ללא גלוטן, ניתן להוסיף עמילן תפוחי אדמה למי האפייה או למרכיבים. עם זאת, כדאי להיזהר שלא לאפשר לעמילן תפוחי אדמה לרתוח בנוזלים חמים. אתה יכול להחליף אותו בעמילן אחר, כגון עמילן תירס או שורש חץ.
היתרון העיקרי בשימוש בעמילן תפוחי אדמה הוא עמידות החום שלו. זהו אחד העמילנים העמידים ביותר בחום, מה שאומר שזו אפשרות מצוינת כאשר רוצים לאפות בטמפרטורות גבוהות. הוא גם לא סופג כל כך הרבה שמן במהלך תהליך הבישול. באופן דומה, קמח חיטה עשיר בגלוטן, מה שמקשה על הבישול בטמפרטורות גבוהות. לעמילן תירס תכולת חומצה גבוהה, מה שמפחית את תכונות העיבוי שלו.
עמילן טפיוקה
שימוש בעמילן טפיוקה במקום קמח תירס יכול לעזור לכם ליצור ארוחות טעימות. עמילן חסר טעם זה יכול לעבות מרקים, רטבים ומוצרי מאפה. הדבר הגדול במרכיב הזה הוא שהוא לא נהיה גומי לאחר הקפאה או הפשרה, בניגוד לעמילן תירס.
בעוד עמילן תירס זמין באופן נרחב, עמילן טפיוקה הוא הרבה יותר יקר. ההבדל במחיר בין שני הדגנים נובע במידה רבה מהפונקציונליות השונה שלהם. בעוד עמילן תירס מעבה נוזלים במהירות ובאופן אחיד, עמילן טפיוקה נוטה יותר להתכלות, וכתוצאה מכך מרקם ספוגי.
בעוד עמילן טפיוקה הוא תחליף קורנפלור מצוין, מומלץ לשקול להשתמש בו עבור יישומים אחרים. לדוגמה, אתה יכול להכין עמילן בד משלך על ידי הוספת כפית עמילן טפיוקה לשלוש כוסות מים. לאחר מכן, השרו את הבגדים בתערובת למשך חמש דקות וסחטו אותו לפני השימוש. אתה יכול להשתמש בעמילן טפיוקה כדי להחליף קורנפלור במאפים האהובים עליך, אבל זכור לעקוב אחר ההוראות בקפידה!
תחליף קורנפלור נוסף הוא עמילן תפוחי אדמה. עמילן תפוחי אדמה הוא ללא גלוטן וזמין בקלות. החיסרון הוא שעמילן תפוחי אדמה כבד יותר. שימוש בעמילן תפוחי אדמה במקום קמח טפיוקה עלול לגרום לגושים במאפים. כדי למנוע גושים, אפשר לטחון עמילן תפוחי אדמה לעיסה עם חלקים שווים של מים.
קמח תפוח אדמה
אחד התחליפים הפופולריים ביותר לקמח תירס הוא קמח תפוחי אדמה. זוהי אלטרנטיבה נטולת גלוטן שהיא גם בחירה טובה לאפייה. במקום קמח תירס אפשר להשתמש גם בקמח תפוחי אדמה, קמח אורז או קמח חיטה. קמחים אלה דומים במראה ובהרכבם, אך יש להם כמה הבדלים עיקריים.
קמח תירס מגיע מגרעין התירס ומכיל מספר ויטמינים ומינרלים. זהו מקור טוב לסיבים, ברזל ואשלגן. הוא גם דל בסוכר ומהווה מקור טוב לפחמימות. יש לו מטרה מיוחדת באפייה ובטיגון, כך ששימוש בתחליף יכול לעזור לך להימנע מהפחמימות בקמח תירס.
קמח תפוחי אדמה הוא תחליף לעמילן תירס, מכיוון שהוא סופג מים ומסמיך מתכונים מהר יותר. עם זאת, הוא מאבד את תכונות העיבוי שלו כאשר הוא מבושל זמן רב מדי. תחליף נוסף לקמח תירס הוא קמח אורז, המהווה אלטרנטיבה נטולת גלוטן לעמילן תירס.
בעוד שלעמילן תירס יש את היתרון שהוא נטול גלוטן, הוא חסר טעם. לכן, עדיף להשתמש בו במשורה בתערובות קמח ללא גלוטן. זה יכול לשמש גם באפייה כדי להעניק מרקם לח יותר למתכון מבוסס תפוחי אדמה. זה זמין בצורות גולמיות ומבושלות כאחד.